Skip to main content

Připravte se na dobrodružný zážitek plný smíchu, soutěžení a hlavně stmelování teamu. A abychom vám přinesli ještě více radosti, přicházíme s 5 nápady na originální teambuildingové aktivity, které vám rozhodně rozproudí nejen krev a zanechají nezapomenutelné vzpomínky.

 

1. Házení sekerami:

Takže, chcete něco, co rozhodně nezažijete každý den? Co třeba házení sekerami? Ano, sakra, sekerami! Skvělý způsob, jak zlepšit týmovou práci a zároveň si užít adrenalinový zážitek. A pokud se cítíte extra odvážní, máme tu i nože. Ne, nejde o to, že bychom měli nějaké nedorozumění v kuchyni! Nevnímáme to ani jako řešení sporů v kolektivu, ale opravdu jako kvalitní uvolnění nejen stresu.

2. Beer pong

Takže, co kdybychom místo nudných kancelářských schůzek hráli beer pong? Házet pingpongové míčky do kelímků s pivem? To se rozhodně zamlouvá! Je to jako klasická hra, jen s trochou více dospělého nádechu. Zlepší to vaši týmovou komunikaci a zároveň naučí, jak přesně mířit třeba i pod vlivem alkoholu.

 

3. Hod vidlemi do dálky

Vidle. Ano, čtete správně. Vidle! A ne, nejde o to, že bychom si vyprávěli hororové příběhy ze středověku. Máme v úmyslu hodit vidle co nejdál. Proč ne? Trochu šílené, ale zároveň zábavné! A kdo ví, možná objevíme nové talentované olympijské farmáře.

4. Vaření guláše

Ano, ano, vím, že to zní jako klišé, ale vaření guláše skutečně funguje jako týmová aktivita. Teď je ten pravý čas přidat trochu vášnivé diskuze o nejlepším způsobu přípravy. Představte si to: všichni jsme kolem jednoho ohně, mícháme v hrnci guláš a sdílíme příběhy. Pokud je vás v týmu víc, můžete si dokonce zorganizovat soutěž o nejlepší guláš. Co na to říkáte?

5. Marshmallow challenge

Marshmallow challenge není jenom zábavná hra, je to také úžasný nástroj pro teambuilding. Tato aktivita není jen o stavění věží ze špaget a marshmallow. Jde o to, že vyzývá členy týmu k vytváření, spolupráci a řešení problémů pod tlakem času. Výsledky této výzvy mohou být překvapivé a odhalují mnoho o dynamice týmu. Každý tým má svůj jedinečný přístup a strategii, která odráží jeho schopnosti a komunikační dovednosti. To vše dělá z Marshmallow Challenge nejen zábavnou hru, ale také zajímavou a poučnou aktivitu pro posilování týmového ducha a rozvoj pracovních dovedností.
Proč se nebojíme Marshmallow Challenge? Protože jsme přípravu vzali vážně a trénovali jsme naše „marshmallow stavění“ už od dětství – kdo by si myslel, že lego a stavebnice nás jednou připraví na úspěch v pracovním týmu! Ovšem pozor ! Špagety si uvařte až po soutěži.

 

Pravidla marshmallow challenge ve stručnosti:
– 18 minut na postavení nejvyšší samostatné stavby
– materiály: 20 špagetových tyčinek, 1 metr lepící pásky, 1 metr provázku a 1 marshmallow
– celý marshmallow musí být na vrcholu stavby
– stavba musí stát sama o sobě s marshmallow na vrcholu
– tým s nejvyšší stavbou je vítězem
– práce musí být zastavena po 18 minutách, jinak diskvalifikace.

 

A tak jste tedy zakončili váš zážitkový teambuilding! S křikem, smíchem a trochou soutěžení jste prožili nezapomenutelný den plný adrenalinu a vzrušení. Teď, když se vzpomínky na házení sekerami, beer pong a dokonce i hod vidlemi do dálky rozplývají ve vašich hlavách, jsme si jisti, že jsme nejen posílili vaše pracovní vztahy, ale také jste si užili spoustu zábavy. Takže ať už budete vzpomínat na neuvěřitelné chvíle vaření guláše nebo na kreativní stavby s marshmallow challenge, jedno je jisté – váš tým je nezničitelný a připravený na jakékoli výzvy, které vám přinese budoucnost!

Leave a Reply